Vor oamenii aplicatii de telefon pentru organizarea timpului?

Am stat și mi-am pus întrebarea aceasta: oare pe oameni îi interesează să folosească aplicații de telefon pentru organizarea timpului sau e doar o bănuială de-a mea? O idee intuitivă ar fi să mă uit peste piața de aplicații de telefon pentru managementul timpului sau „time management” în engleză. Sigur, dacă văd că există foarte multe variante și foarte multe descărcări și review-uri, multe comentarii, înseamnă că într-adevăr oamenii au această nevoie.

Dar, dacă e să comparăm între a folosi o variantă clasică (adică hârtie și creion) și una actuală (aplicație de telefon), de unde știm care e preferată de oameni?

Pentru aceasta am căutat un studiu și am găsit. E publicat de către  Faisal și Pangestu (2015) iar aceștia au studiat  pe un eșantion de 35 de persoane aceste preferințe.

Ei au concluzionat pe baza rezultatelor din eșantionul lor că:

Atunci când oamenii aveau o idee de notat, 51% preferă să noteze pe telefon și 49% pe foi. (deci, bătălie strânsă în această zonă)

time management - telefon carnetel

Dacă e vorba de a nota ideile pe un carnețel, 80% preferă să aibă un carnețel care încape într-un buzunar iar 20% ceva de dimensiuni mai mari. (acesta e un plus în favoarea aplicațiilor, deoarece telefonul adesea încape în buzunar)

time management - marime carnetel

Când vorbim de folosirea internetului, 94% îl folosesc în mod regulat iar 89% afirmă că au nevoie de un instrument de time management.

time management - folosire internet

time management - nevoie instrument

Iar dacă vor sau nu să folosească o unealtă IT pentru managementul timpului (aici ar putea intra o aplicație de telefon) 100% din eșantion au afirmat că au nevoie de așa ceva.

time management - nevoie agenda IT

Așadar, concluziile sunt destul de clare: oamenii au nevoie de o aplicație de telefon sau de un instrument IT pentru managementul timpului. Vor acest motiv din cauză că sunt adesea conectați la internet și au nevoie de ceva ușor accesibil și portabil.

Ca truc de pus în practică pentru a nu uita ce ai de făcut: notează în Google Calendar (îl poți accesa direct de pe telefonul tău) sarcina pe care o ai de făcut sau data și ora unei întâlniri sau a unui eveniment important. Îți recomand să faci acest lucru imediat ce ai aflat, nu să lași pe mai târziu pentru că astfel cresc șansele să uiți.

Pe curând,

Cristi

Referință bibliografică:

Faisal, M., & Pangestu, D. (2015). The Use of Deadline Not, Cloud Storage, and Google Calendar as a Helpful Device in Managing Daily Agenda for Indonesian Students. International Journal of Innovation, Management and Technology6(1), 67.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *